Zorggroep Almere stelt interim-bestuurder aan om reorganisatie te leiden
Zorggroep Almere heeft een interim-bestuurder aangetrokken om de grote reorganisatie te begeleiden die nodig is om de miljoenenverliezen van de afgelopen jaren te dekken.
Vincent Maas is maandag gestart. Zijn aanstelling volgt na het vertrek van oud-bestuurder Bas Bonhof in september, die middenin de reorganisatie opstapte.
Ontslagen
De Zorggroep verkeert al langere tijd in zwaar weer. In 2022 werd een verlies van ruim 11 miljoen euro geleden, gevolgd door een tekort van 4 miljoen euro in 2023.
Om de miljoenenverliezen te dekken moet de Zorggroep flink bezuinigen. Onlangs zijn zo’n dertig personeelsleden van de ondersteunende diensten ontslagen.
Taken afgestoten
Ook worden taken afgestoten, zoals de jeugdzorg en de geriatrische revalidatiezorg. Het vastgoed is ook onder de loep genomen: alle gezondheidscentra worden verkocht en gedeeltelijk terug gehuurd. Daarnaast worden twee verpleeghuizen niet in gebruik genomen.
Verhoging van de bedbezetting, reductie van inzet van extern personeel en verlaging ziekteverzuim moeten ook bijdragen aan het herstel. Met al deze maatregelen hoopt de zorggroep het hoofd boven water te houden.
Onrust
Binnen de organisatie heerst onrust over de reorganisatie, waarbij sommige anonieme medewerkers spreken van vriendjespolitiek. Er wordt beweerd dat er nieuwe functies zijn gecreëerd om banen van managementvrienden veilig te stellen.
Deze aantijgingen worden echter tegengesproken door de ondernemingsraad (OR), die benadrukt dat alles volgens de regels verloopt en dat het Sociaal Plan, opgesteld in samenwerking met vakbonden, nauw wordt gevolgd.
In goede banen leiden
Vincent Maas wordt ingeschakeld om het herstelproces in goede banen te leiden. Hij heeft ervaring met grote verandertrajecten in de zorg, onder andere binnen de ouderenzorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg.
Hij gaat samen met bestuurder Jannie Riteco de organisatie toekomstbestendig maken. Voor Maas zal hierbij in het bijzonder de aandacht uitgaan naar de bedrijfsvoering.
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
gerelateerde artikelen
-
Directeur Zorggroep Almere al na anderhalf jaar vertrokken
ALMERE • Di 21 januari • Dinsdag 21 januariDirecteur Bouke Schuurmans heeft begin dit jaar de Zorggroep Almere al na anderhalf jaar verlaten. Schuurmans was directeur intramurale zorg. Dat is de zorg voor mensen die 24 uurs-zorg krijgen en opgenomen...
-
Hoogste Almeerse onderscheiding gaat dit jaar naar Hospice Almere
ALMERE • Di 7 januari • Dinsdag 07 januariHospice Almere heeft dit jaar de Bonifatiusspeld gekregen. Deze onderscheiding werd maandagavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Almere. De Bonifatiusspeld is de hoogste gemeentelijke...
-
Eind deze maand sluit apotheek Opmaat in Almeerse Muziekwijk de deuren
ALMERE • Vr 3 januari • Vrijdag 03 januariApotheek Opmaat in Almere Muziekwijk sluit per maandag 27 januari permanent. De taken worden overgenomen door apotheek De Notekraker en apotheek De Spil. Cliënten van apotheek Opmaat ontvangen een brief,...
recent nieuws
-
Almeerder Abed nog enige Nederlander in Gaza die weg wil en dat niet kan
LELYSTAD • Di 21 januari • Dinsdag 21 januariAlmeerder Abed al Attar is de enige Nederlander die nog tegen zijn wil vast zit in de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitelandse Zaken Caspar Veldkamp. Volgens de minister wil Israël Abed niet laten...
-
2320 muskusratten gedood; waarom wordt het dier uitgeroeid in Flevoland?
FLEVOLAND • Di 21 januari • Dinsdag 21 januariBestrijders hebben vorig jaar 2320 muskusratten gedood in Flevoland, dat is een kwart meer dan het jaar ervoor. Door vallen die in het water zijn gezet, worden ze gedood. Vervolgens worden de kadavers...
-
Jeugddetentie, proeftijd en behandeling voor overval op Primera Parkwijk
ALMERE • Di 21 januari • Dinsdag 21 januariEen jongen van 17 die vorig jaar februari samen met anderen de Primera in de Almeerse Parkwijk overviel, is veroordeeld tot 270 dagen jeugddetentie en een proeftijd van twee jaar. De jongen kreeg de straf...